VIVES City
Brugge

  • 19 klaslokalen
  • 137 studentenhuisvesting
Status

Coming soon

Investeringswaarde
20.000.000

Architects
Salens Architecten

Partners
VIVES


Meer informatie over dit project?
neem dan contact op met:

• Business Unit Manager ‐ Matthieu Pacco
+32 56 28 55 68
  matthieu.pacco@ion.be

VIVES Hogeschool Brugge investeert in een nieuw schoolgebouw met een campusverbeterend effect. Om zijn positie in de onderwijssector in Brugge verder te versterken, richt VIVES zich op een iconisch gebouw.

Dit project is meer dan alleen een gebouw. Het is een stadsontwikkelingsproject waarin alle functies worden samengebracht en het campusgevoel wordt versterkt. Het project bestaat uit drie delen: (i) een deel voor een centrum voor levenslang leren, (ii) een deel met klaslokalen om het huidige bereik uit te breiden en (iii) een studentenhuis met gemeenschappelijke delen. Bovendien is het masterplan ook op de site afgestemd op de nieuwe situatie. Er wordt een nieuw fietspad aangelegd om de ford te vergroten en de veiligheid van kwetsbare weggebruikers te waarborgen. Ten slotte worden ook voldoende extra parkeerplaatsen voorzien en worden de kwalitatieve groene zones op de site benadrukt.

De architect, Olivier Salens, is erin geslaagd het complexe programma op verzoek van VIVES in een nieuw iconisch gebouw te gieten. Dit complexe programma is samengebracht in een gebouw met een eigentijdse en tijdloze architectuur.

Zodra de vergunning definitief uitvoerbaar is, wordt voor dit gebouw een bouwperiode van ongeveer 18 tot 24 maanden verwacht.