VIVES City
Brugge

  • 19 klaslokalen
  • 137 studentenkamers
Status

Coming soon

Investeringswaarde
20.000.000

Architects
Salens Architecten

Partners
VIVES


Meer informatie over dit project?
neem dan contact op met:

• Business Unit Manager ‐ Matthieu Pacco
+32 56 28 55 68
  matthieu.pacco@ion.be

Hogeschool VIVES Brugge investeert in een nieuw schoolgebouw met campusversterkende werking. Om haar positie in de onderwijssector in Brugge nog verder te verstevigen, zet VIVES in op een iconisch gebouw.

Dit project is meer dan alleen een gebouw. Het is een stedenbouwkundig project waarbij alle functies samengebracht worden en het campusgevoel wordt versterkt. Het project bestaat uit drie delen: (i) een deel voor een centrum voor levenslang leren, (ii) een deel met klaslokalen ter uitbreiding van het huidige aanbod en (iii) een studentenhuis inclusief gemeenschappelijke delen.Daarenboven wordt ook het masterplan op de site afgestemd op de nieuwe situatie. Er wordt een nieuw fietspad aangelegd, zodoende de doorwaadbaarheid te vergroten en de veiligheid van de zwakke weggebruiker te garanderen. Finaal worden ook voldoende extra parkeerplaatsen voorzien én worden de kwalitatieve groene zones op de site benadrukt.

De architect, Olivier Salens, is erin geslaagd om het complexe programma op vraag van VIVES in een nieuw iconisch gebouw te gieten. Dit complexe programma wordt samengebracht in een gebouw met een hedendaagse en tijdloze architectuur.

Eens de vergunning definitief uitvoerbaar is, moet gerekend worden op een bouwtermijn van ongeveer 18 tot 24 maanden voor dit gebouw.