Houthulst
Houthulst

Timing
Opgeleverd november 2018


Meer informatie over dit project?
neem dan contact op met:

• Project Developer ‐ Wouter Vantornout
+32 56 28 55 69
  wouter.vantornout@ion.be

Samen met de burgemeester en schepencollege van Houthulst en bouwbedrijf Furnibo uit Veurne werd de vrijetijdscampus Houthulst ontwikkeld. Dit PPS-project van 7,4 hectare werd in november 2018 opgeleverd. Het is een compleet nieuwe site waarbij de bestaande gebouwen gerenoveerd en geïntegreerd zijn in een amalgaam van nieuwe multifunctionele gebouwen voor sport en cultuur. Ook de outdoor sportterreinen werden heraangelegd met onder meer twee nieuwe voetbalvelden (één met kunstgras en één met natuurgras), een voetbaltribune met kantine, toiletten, kleedkamers en technische locatie, en twee padelterreinen. Uniek is dat alle gebouwen en buitenterreinen met elkaar verbonden worden door een rood steentapijt dat refereert aan een baan uit een atletiekpiste en zich als een logische bewegwijzering manifesteert tussen indoor en outdoor.

Voor deze ontwikkeling werd een subsidie verkregen van Sport Vlaanderen (Vlaamse Gemeenschap) van 925.000 euro. De bestaande sporthal en zalen voor judo en tafeltennis werden gerenoveerd en beantwoorden aan alle bestaande normen qua energieprestaties, veiligheid en afwerking. Bovenop de sporthal is een nieuwe cafetaria gebouwd van bijna 500 m2. De nieuwbouw omvat een turnzaal, tenniszaal en muzieklokaal. De tenniszaal is zo ontwikkeld dat ze ook als polyvalente zaal kan fungeren voor onder andere schoolfeesten, eetfestijnen, seniorenevents…

In de PPS tussen gemeente Houthulst en ION werd tevens de verkoop van een verkavelingssite opgenomen waarop een 32-tal woonentiteiten en een groen binnenplein ontwikkeld zijn. Dit omvat een tuinwoonwijk met zowel koppelbouw als rijhuizen waarvan een aantal met inpandige garages. Naast de verkaveling werd er ook een appartementencomplex ontwikkeld.