CEO Davy Demuynck wordt jockey

Davy Demuynck, CEO van ION, gooit zijn leven helemaal om. Naast ambitieuze bedrijfsleider, wil hij nu ook top sportman worden. Geïnspireerd door het programma op VRT “Hanne danst” stoomt de CEO zich klaar om op 27 augustus 2019 deel te nemen aan Waregem Koerse in de Hippodroom.

Davy is 8-tal jaar CEO bij ION. Maar sinds kort is het zijn grote droom om jockey te worden. “Een jeugdvriend sprak me onlangs aan en zei dat ik het ideale postuur heb voor een jockeycarrière. Daar was ik me niet bewust van.”, aldus Davy. “Bij ION houden we van uitdagingen en als Licentiaat LO werd het tijd voor mij om nog eens te gaan voor een sportieve uitdaging van formaat.”

Trainen, trainen en nog eens trainen

“Ik wil bewijzen dat alles mogelijk is, zolang je er maar 100% voor inzet.”, zegt Davy.
Iemand die jockey wil worden, zal eerst de kneepjes van het vak moeten leren in de renstal. Een jockey zit helemaal anders op zijn paard dan een dressuur- of springruiter. Daarnaast is de snelheid vanzelfsprekend een cruciale factor. Een renpaard kan topsnelheden halen van zo’n 60 km/u. De bewegingen en de eigen lichaamscontrole die daarvoor nodig zijn, zijn niet vanzelfsprekend. Davy zal elke dag hard moeten trainen om klaar te zijn voor Waregem Koerse.

Gewicht is een belangrijke factor in de rensport, 1 kilogram te veel kan ervoor zorgen dat het paard afgeremd wordt. “Davy moet 7 kilogram afvallen tegen augustus, maar dat is zeker haalbaar. Met een aangepast dieet en veel trainen zijn die kilo’s er zo af”, zegt zijn trainer

.

Een gevaarlijke sport

Het woord jockey klinkt dan wel leuk, het is eigenlijk een gevaarlijke sport. Jockeys kunnen zware sportblessures oplopen, zoals botbreuken of een hersenschudding door een val van hun paard. Om zichzelf te beschermen draagt Davy een helm met daarop een pet, een bril en een bodyprotector. Zijn volledige outfit is uiteraard in rood en wit, de kleuren van zijn bedrijf ION.

Number 1 fan

Dankzij zijn collega-CEO Kristof is het mogelijk om zijn dromen waar te maken. “Kristof is grote supporter. Zonder hem zou het onmogelijk zijn om mijn drukke job bij ION te combineren met de sport.” zegt Davy.

6 maanden lang is Davy’s avontuur te volgen op de Facebookpagina van ION. Op 27 augustus 2019 is Davy te zien op Waregem Koerse met zijn volbloed ruin Force Quatre.


4 responses

  1. Veel succes Davy!
    Geen enkele uitdaging gaan jullie uit de weg.
    Dit vertaald zich in een zeer dynamische bedrijfscultuur met heel veel ambitie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


lees ook